19. sep. 2009

Sionistisk og kristen-fundamentalistisk nestekjærlighet

 
Gaza-krigen varte fra 27. des. 2008 til 18. jan. 2009. Israel angrep den palestinske bosettingen på Gaza-stripen og drepte 1.380 mennesker, deriblant mange barn og gamle. I alt 5.380 palestinere ble såret, og mange ble sterkt kvestet for resten av livet. De norske legene Gilbert og Fosse opplevde det på nært hold.

Mange tror at religiøs fanatisme bare finnes i Islam. Dessverre finnes fanatikere i alle religioner, ikke minst innen jødedommen og kristendommen. Fellestrekket er at fanatikere i alle religioner legitimerer sine standpunkt og handlinger med utgangspunkt i "den rette fortolkningen" av hellige skrifter, og selvsagt har de rett og alle andre feil. De kan alt, vet alt og har ingenting å lære av andre. Vitenskaplige fakta og sunn fornuft er irrelevant, og vold blir ofte oppmuntret mot mennesker som ikke deler deres egne politisk-religiøse vrangforestillinger. I så måte er de på samme lavmål som politiske fanatikere som f.eks. stalinister og fascister.

Derfor er det også et utrolig paradoks at jødene, som var en av de etniske folkegruppene som ble verst rammet av nazismen, i dag lar seg styre i Israel av sionister; politiske og religiøse fanatikere som ikke står tilbake for verken stalinister eller fascister. Tortur og andre brudd på menneskerettigheteneapartheid, ulovlig okkupasjon, systematiske brudd på FN-vedtak, osv. er dessverre blitt et kjennetegn ved staten Israel, til forferdelse for mange jøder og andre mennesker rundt om i verden, herunder også religiøse grupper som f.eks. det jødiske Neturei Karta som tar klar avstand fra det sioniststyrte Israel. En dokumentasjon over noen av lovbruddene kan lastes ned her (pdf.) 

Men den sionistiske ideologien har også sine tilhengere. Her i Norge tiljubles de av lobbyen "Israels venner" på Stortinget samt alskens høyreekstremister og ulike sekter i norsk kristen lekmannsbevegelse. I henhold til mange av disse gruppene, har Israel en guddommelig rett til å utvide sitt territorium på bekostning av og undertrykkelse av andre etniske folkegrupper.

Altså en guddommelig rett til å okkupere, fordrive og drepe andre som ikke er etniske jøder. Og samtidig gjør mange av disse gruppene seg til talsmenn for nestekjærlighet og godhet. Nestekjærlighet og godhet! Ufattelig. Et rasjonelt paradoks, . . . . men så synes da rasjonalitet ikke å være noe disse folkene prioriterer. 


"Sionistisk og kristen-fundamentalistisk nestekjærlighet - Gaza 2009", Jan R. Iversen, 2009, olje på plate, 33 x 42 cm ©


 
.................

Ingen kommentarer: