20. des. 2017

Fjøsnissen gjør rent til jul


I 2013 ble jeg inspirert til å male et "julekort" med en lyrisk fjøsnisse som betraktet nordlyset. Siden 2013 har konfliktnivået i verden økt, og Nato / USA samt EU arbeider trutt med å skape nye kriger (f.eks. enda en ny krig i Syria eller en mot Iran?) samt stadig å utvide den kalde krigen som USA allerede har skapt mot Russland.

Medskyldige prøver å vise sin uskyld etter terroren i Paris, 2015
Viktigste grunn til denne galskapen er som bl.a. Paul Craig Roberts påpeker, at opprustning og nye kriger gir stor fortjeneste til investorene i amerikansk og europeisk våpenindustri. Og siden disse finansielle gigantene langt på vei har USAs og Europas moralsk gjennomkorrupte topp-politikere i lomma, kan nye kriger ordnes rimelig greit -- slik det ble gjort i både Afghanistan i 2001, Irak i 2003, Libya i 2011 og Syria i 2013. 

På samme måte som norske topp-politikere, støtter også EUs topp-politikere ulike amerikanske angrepskriger rundt i verden. Dermed er de også direkte medansvarlig for de groteske materielle ødeleggelsene og menneskelige katastrofene som krigene skaper; herunder også et voksende og forståelig hat til Vesten i de raserte landene. 

Og på samme måte som de norske, går også topplederne i EU i demonstrasjonstog der de skamløst prøver å tildekke at de er direkte medansvarlig til både flyktningtragedier og terroranslag. Kort sagt; en motbydelig bande av løgnere og dobbeltmoralister som stadig gjør verden farligere for vanlige mennesker, både i Europa og i resten av verden.

Men lyspunkter finnes heldigvis for de av oss som er fredsforkjempere og kritikere av EUs nyliberalisme der man legger mer vekt på å betjene internasjonale investorer (i bl.a. våpenindustri og nye amerikanske krigseventyr) enn sin egen befolkning.

Et av årets store lyspunkt er at freds- og anti-atomvåpen-organisasjonen ICAN ble tildelt Nobels fredspris. Et annet lyspunkt er at EU nå vakler rundt med Brexit og valgnederlagene til de tradisjonelle investor-deggende partiene, som to velfortjente blåveis. Derfor måtte jo "julekortet" i år bli en optimistisk fjøsnisse som feier ut våpenindustriens og investorenes yndlinger i form av krigshissere og kaldkrigsforkjempere


Og forhåpentligvis vil katta bak fjøsnissen rydde opp en gang for alle? . . . . . . Det er i alle fall lov å håpe ;)

Ønsker alle tilhengere av fred og nedrustning ei god og fredelig jul!


"Julerengjøring", Jan R. Iversen, akryl på lerret, 40 x 50 cm, 2017 ©



Ingen kommentarer: